CMS چیست؟ نکات مهم راجع به CMS
طراحی و پیاده سازی انواع سایت و CMS
هر آن چه باید راجع به طراحی سایت و CMSها بدانید
شاید مهمترین سوالی که در ذهن دارید؛ این باشد که سایتم را بر چه بستری طراحی کنم؟ از CMSهای آماده مانند وردپرس، جوملا، پرستا شاپ و… استفاده کنم. یا از CMS اختصاصی استفاده نمایم؟ اگر شما هم مسائل حل نشده از این دست دارید؛ پیشنهاد میکنم. حتماً این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.
CMS جیست؟
CMS ها در حقیقت مجموعهای از کدهای زبان برنامهنویسی هستند که به منظور ارائهی یک خدمت توسط یک یا گروهی برنامهنویس طراحی و پیادهسازی میشود. CMSها در حقیقت کار را برای کاربران مبتدی راحتتر نموده و دیگر نیازی نیست که فرد غیر متخصص با انبوهی از کدهای برنامهنویسی درگیر باشد.
مثلاً ویندوز خود در واقع نوعی CMS است که کاربر را از درگیر شده با کدهای برنامهنویسی نجات داده و تمامی اعمال را به صورت گرافیکی یا متنی به کاربر نشان میدهد. به این ترتیب درک و کار با سیستم بسیار راحتتر میشود. پس CMS به نوعی کار شما را برای مدیریت وب سایت راحتتر میکند.
CMS ها در دو دستهی CMS اختصاصی و CMS عمومی تولید میشوند. که در ادامه به بررسی مزایا و معایت انواع CMSها خواهیم پرداخت. از جمله CMSهای عمومی در بستر وب میتوان به وردپرس، جوملا، پرستاشاپ و… اشاره نمود.
CMS های رایگان معمولاً توسط میلیونها برنامهنویس در سراسر جهان ارتقاء و توسعه یافتهاند و از قدرت بالا با امکانات بسیار متنوّع برخوردار است. این CMSها آن چنان قدرتمند هستند که نمیتوان مشابهها آنها را با این گستردگی امکانات به سادگی و در مدّت زمان کوتاه پیادهسازی نمود.
پیشنهاد مطالعه:
مزایا و معایب CMS های اختصاصی و عمومی چیست؟
مزایا و معایب CMSهای اختصاصی و عمومی
هر دو نوع CMS مزایا و معایبی دارند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
مزیتهای CMS عمومی:
- هزینهی کمتر: شما برای راه اندازی سایت خود با CMSهای عمومی هزینهی کمتری پرداخت خواهید نمود. پس در ابتدای کار بهتر از CMSهای آماده استفاده نمایید.
- زمان راه اندازی کمتر: از آن جایی که اکثر کدها در این CMSها از قبل نوشته شده و آماده است. بنابراین زمان زیادی را از طراح سایت برای کدنویسی نخواهد گرفت. پس آمادهسازی سایتها با CMS اختصاصی معمولاً راحتتر است.
- عدم نیاز به تخصص بالا: شما برای راه اندازی یک وب سایت توسط CMSهای آماده نیاز به تخصص چندان بالایی نخواهید داشت و به راحتی میتوانید؛ با استفاده از قالبهای آماده و کمی شخصیسازی سایت خود را پیادهسازی نمایید.
معایب استفاده از CMSهای عمومی:
- شما نمیتوانید؛ به آسانی تغییرات منحصر به فرد یا امکانات خاص را اضافه نمایید. چرا که سیستم به صورت پیش فرض برنامهنویسی شده و تغییر در آن مشکل و نیازمند صرف وقت زیاد است.
- از آن جایی که اینCMS ها به صورت عمومی نوشته میشوند؛ به علّت وفور کدها برای پاسخ گویی به نیازهای مختلف کاربران این سایتها هر چند که امکانات زیادی نیز نداشته باشند؛ بسیار سنگین است.
- امنیت بالایی ندارند. چون عمدتاً کدها در اختیار تمام برنامه نویسان قرار دارد و بنابراین امکان نفوذ در این سیستمها زیاد است.
مزیتهای استفاده ازCMS های اختصاصی:
- همه چیز مختص شما و براساس نیاز شما طراحی و اجرا میشود. بنابراین شما یک سیستم خاص با امکانات مد نظر خود را خواهید داشت.
- صفحات سایت بهینه و سبک است. از آن جایی که سیستم منحصراً برای شما طراحی و اجرا میشود. بنابراین از به کار بردن کدهای اضافی خودداری میشود. که این موضوع موجب افزایش سرعت وب سایت شما میگردد.
- امنیت بالاتری دارد. چرا که کدهای سیستم در دسترس تمامی افراد قرار ندارد. امّا این موضوع نسبی است و به تخصص تیم برنامهنویس شما و رعایت مسائل امنیتی بستگی دارد.
- معمولاً پنلها سادهتر هستند. چون شامل امکانات اختصاصی شما هستند و امکانات عمومی را در نمیگیرند.
- در برنامهنویسی اختصاصی میتوان بالاترین آپتایم ممکن را برای سایت تضمین نمود.
معایب استفاده ازCMS های اختصاصی:
- هزینهی بالاتر: شما باید نسبت به CMSهای عمومی هزینهی بالاتری را به طراح سایت بپردازید. چرا که همه چیز از ابتدا توسط تیم برنامهنویس اجرا میشود و هیچ تضمینی در کار نیست.
- زمان راه اندازی طولانی تر: از آن جایی که یک سیستم CMS اختصاصی باید از پایه توسط برنامهنویس کدنویسی گردد. بنابراین زمان نسبتا طولانی برای کدنویسی وجود دارد و نمیتوان به سرعت سیستم را راه اندازی نمود.
- امکان انتقال سخت به تیم برنامهنویس جدید: در اکثر موارد یا امکان انتقال وجود ندارد یا بسیار سخت است. چرا که اکثر تیمها حاضر به پذیرش چنین CMSهایی نیستند و شما ناگزیر مجبور خواهید بود تا انتها با یک تیم تخصصی به فعّالیّت بپردازید.
جمعبندی کلی:
اگر برای یک سایده و بدون امکانات منحصر به فرد نیاز به CMS دارید؛ میتوانید از CMSهای عمومی استفاده نمایید. امّا چنان چه میخواهید؛ امکانات منحصر به فرد به همراه کدنویسی شخصی را تجربه نمایید؛ میتوانید از CMSهای اختصاصی استفاده نمایید.
برای ارتباط با شرکت Infinity Digital Marketing اینجا کلیک کنید