جهت توسعه دیجیتال مارکتینگ و افزایش رتبه کسب و کار نسبت به سایر رقبا می بایست در پهنای اینترنت حرکت کرد و نسبت به پیدا کردن جامعه هدف در شبکه های اجتماعی پرطرفدار اقدام نمود. در این پست به بررسی 0 تا 100 فعالیت در لینکداین و سپس به بررسی بخش های مختلف کاربری این شبکه اجتماعی خواهیم پرداخت.
با بالا رفتن استفاده کاربران از شبکه مجازی که صرفا جهت سرگرمی است، شبکه هایی وجود دارد که برای دسترسی آسان و کسب و درآمد در آنها طراحی شده است که علاوه بر سوددهی بالا، باعث آشنایی و ارتباط مردم با یکدیگر در تمام جهان را فراهم کرده است که از مهمترین این شبکه ها می توان به شبکه « لینکدین » اشاره کرد که زمینه ای را برای این مهم فراهم کرده است.
تاریخچه پیدایش لینکدین:
لینکدین بزرگترین شبکه اجتماعی جهان است که بیش از 250 میلیون از 200 کشور جهان در آن عضو هستند. موسس اصلی آن به نام «ریدهافمن» است که از اتاق نشیمن خود آن را با هدف آشنایی کاربران حرفه ای و ارتباط آنها با یکدیگر پایه گذاری کرد. لینکداین در پنجم مه 2003 به ثبت رسید.
هدایت این شبکه را مدیران شرکت های بزرگی از جمله گوگل، مایکروسافت، یاهو، پی پال و الکترونیک آرتز به عهده دارند و درآمد ادراه آن از طریق اشتراک کاربران و فروش تبلیغات به دست می آید.«جف وینر ” مدیر کنونی لینکداین است که سابقا از مدیران اجرایی شرکت یاهو بوده است. همچنین چند تن از اعضای تیمی که شرکت PayPal را تاسیس کردند نیز در تاسیس لینکداین حضور داشتند. هافمن که سابقا رئیس لینکداین بوده است اکنون ریاست هیات مدیره این شرکت را به عهده دارد. دفتر مرکزی این شرکت در کالیفرنیا بوده و دفاتری نیز در شیکاگو، نیویورک،لندن و دابلین دارد.
لینکداین در مارس سال 2006 به سوددهی رسید و طی ژانویه سال 2011 به سرمایهای 103 میلیون دلاری دست پیدا کرد.». در ژانویه 2011 اولین فروش سهام خود را آغاز کرد و به سودهی 156.6 میلیون دلار رسید که توانست رکورد شرکت توئیتر را بشکند. در سال بعد یعنی 2012 د رچهارماه ابتدایی سال به 140 درصد سودهی سال قبل رسید.
در سال 2012 حمله سایبری عظیمی به این شبکه اجتماعی انجام شد که رمز عبوری بسیاری از کاربران آن به سرقت رفت، شرکت از آنها درخواست کرد تا رمز عبور خود را تغییر دهند که این امر باعث خدشه دارشدن اعتبار شرکت شد. در سال 2013 کاربران این شبکه اجتماعی به 259 میلیون افزایش پیدا کر. به طور متوسط در هر ثانیه دونفر عضو و شروع به فعالیت در لینکداین می کردند. کشور هند با 20 میلیون نفر، بیشترین رشدکاربر را به خود اختصاص داده است.
«بیشترین تعداد کاربران لینکدین به آمریکا اختصاص داشته و ساکنان این کشور 93 میلیون نفر از کاربران این شبکه را تشکیل دادهاند. پس از آمریکا هندوستان قرار داشته و پس از آن برزیل با 16 میلیون کاربر، بریتانیا با 14 میلیون کاربر، کانادا با 9 میلیون کاربر، فرانسه با هفت میلیون کاربر، ایتالیا، اسپانیا، مکزیک و استرالیا هریک با 6 میلیون کاربر، هلند با پنج میلیون نفر و چین با چهار میلیون نفر کاربر به ترتیب بیشترین بخش از جمعیت کاربران فعال در لینکداین را تشکیل دادهاند.».
این شرکت با عضویت کاربران از تمام تخصص و حرفه های مختلف، دریافت رزومه های شغلی و تقاضای بازار کار و ارتباط با مدیران شرکت های بزرگ با کاربران خود ازطریق ایمیل در تماس هستند. در سال 2013 برای سهولت و دسترسی بهتر کاربران نسخه اپیلیکیشن موبایلی را برای گوشی های آی فون و اندروید، طراحی کرد همچنین بخشی را جهت پاسخگویی کاربران قرار داد. علاوه بر این برای هدایت نیروهای متخصص، گروه های پشتیبانی و حرفه ای راه انداخت و قسمتی هم برای جستجوی شرکتهایی که کاربران به استخدام در آن علاقه مند هستند راه اندازی کرد.
«رویداد تاثیرگذاران لینکدین در اکتبر 2012 راهاندازی شد و این شبکه اجتماعی بیش از 300 متفکر موفق جهان را برای اشتراکگذاری دیدگاههایشان با تمام کاربران لینکداین گردهم آورد. این رویداد، برنامهای دعوت محور است که به واسطه آن افراد مشهور و موفق و رهبران بزرگ از صنایع مختلف از قبیل ریچارد برانسون، آریانا هافینگتون، رام امانوئل، جیمی دیمون، دیپاک کوپرا، جک ولش و بیل گیتس را به خود جذب کرده است.».
علت اعتبار بالای لینکداین و تمایل کاربران به فعالیت در آن را می توان به توجه مدیران شرکت های بزرگ جهانی به این شبکه اجتماعی نسبت داد.
در ادامه به موارد مهم جهت شروع فعالیت در لینکداین اشاره خواهیم کرد:
- اهمیت دادن به پروفایل
- مشخصات فردی
- عکس
- عنوان
- تصویرپس زمینه
- تجربیات
- جوایز و افتخارات
- انتشارات و دوره های آموزشی
- مهارت و توانایی ها
- تحصیلات آکادمیک
- باز گذاشتن پروفایل برای عموم
- پیدا کردن افراد مختلف و آشنا شدن با آنها
در ادامه توصیه هایی برای ادامه فعالیت در لینکدین توسط کاربران اشاره شده است:
- پیدا کردن ارتباطات مفید که شامل: ارتباطات کاری، مشتریان، متقاضیان و ارتباطات شخصی است.
- مزایای SEO لینکدین که شرکت گوگل مستقیم برآن نظارت دارد و دو لینک ارتباط دوطرفه مستقیم دارد که به نام کابری و پروفایل او اهمیت ویژه ای می بخشد.
- افرایش احتمال فروش
- ارتباط با کانکشن های خود
- خبررساندن پروژ های خود به گوش دیگران
- تشکیل گروه لینکداینی
- استخدام کارمند آینده از طریق لینکدین
- پیدا کردن کار از طریق لینکدین
«لینکدین از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
این اواخر، ظاهر لینکدین نسبت به قبل تغییر پیدا کرده است و مدیران سعی کرده اند که ظاهر آن را بیشتر شبیه فیس بوک کنند. البته هدف اصلی آن ها افزایش سرعت بوده است و همچنین باگ هایی که وجود داشت را از بین ببرند. ولی در کل، در بخش های اصلی آن تغییر آنچنانی رخ نداده است و فقط در بعضی مکان های آن تغییراتی به وجود آمده است.
:Home قسمت خانه که در آن آخرین پست ها و خبرها به کاربران و گروه ها نشان داده می شود . شما می توانید به دو صورت قسمت Home را جهت نمایش تنظیم کنید :
نمایش آخرین فعالیت های هر کاربر که چه پست هایی را قرار داده است، با چه افرادی ارتباط دوستی برقرار داده است و چه عکس هایی لایک کرده است، یا براساس بهترین پست ها که کاربران زیادی آن را لایک کرده یا کامنت گذاشته اند.
: Profile پروفایل که شامل اطلاعات شخصی شما مانند عکس، خلاصه ای از خودتان، رزومه کاری، مدارکی که دریافت کرده اید، زبان هایی که بلد هستید که به صورت بخش بندی قرار گرفته است.
My network : در این بخش می توانید افرادی را که از نظر تخصص شبیه شما می باشند را پیدا کنید و به آن ها درخواست ارتباط دهید. همچنین می توانید دوستان خود را مشاهده کنید و براساس حروف الفبا یا افرادی که به تازگی به لیست شما اضافه شده اند، فیلتر و مشاهده نمایید.همچنین درخواست هایی را که برای شما ارسال شده است در این بخش نشان داده می شود.
Jobs : در این بخش تمامی شغل های و فعالیت هایی را که براساس شغل شما، تجربیات شما و موقعیت پیشنهاد می شود. همچنین می توانید درخواست کار شرکت خود را از قسمت post a job قرار بدهید.
Messaging : شامل تمام پیام هایی است که شما به دیگران ارسال کرده اید یا برای شما ارسال شده است.
Notifications :مانند دیگر شبکه های اجتماعی، لینکدین هم دارای این بخش می باشد. در نوتیفیکیشن آخرین اتفاقاتی که نسبت به صفحه شما افتاده است را متوجه شوید مثلا کسی شما را ایندورس کرده باشد، پست جدیدی قرار داده است، پست های شما را لایک کرده یا به اشتراک گذاشته اند و غیره.
search :لینکدین قوی ترین جستجو را بین بقیه شبکه ها دارد و به شما اجازه می دهد بسته به ویژگی های خاص، نتایج مورد نظر خود را سریعا بدست بیاورید.
قسمت های دیگری که در لینکدین وجود دارد، شامل گروه ها که در آن عضو شده اید، صفحه بررسی و تحلیل صفحه شما، قسمت privacy and setting، قسمت help center که اگر مشکلی برای صفحه شما به وجود می آید را می توانید از این قسمت با مسئولین و پشتیبان لینکدین برای رفع آن در ارتباط قرار بدهید و قسمت زبان که زبان صفحه خود را تعیین می کنید.».
توجه به نکات ریز در لینکدین باعث می شود تا توجه مخاطبان بیشتری به پروفایل شما باشد و خودتان مهترین عامل در کسب و کار و فروش محصولات خود خواهید بود.
در ادامه به چند مورد از نکات ریز جهت فعالیت در لینکداین و مدیریت پیج اشاره خواهیم کرد:
- تمام کاربران مقالات تخصصی و حرفه ای خود را باید در صفحه تخصصی خود برای مخاطبان خود بفرستند تا آنها با حوزه فعالیت او در لینکداین آشنا شوند.
- ترجیحا توصیه می شود که به زبان انگلیسی و بدون غلط املایی نوشته شود تا کاربران کشورهای دیگر راحت تر بتوانند از آن در سرچ های خود به آن دسترسی داشته باشند.
- از گذاشتن پست ها و کامنتهای غیر مرتبط و غیر تخصصی در صفحات مختلف پرهیز کنید زیرا امکان واکنش نشان دادن کاربران بسیار وجود دارد.
- عکس پروفایل خود را کاملا در قسمت دایره ای قرار دهید و نام اصلی خود را وارد کنید تا در URL گوگل همیشه وجود داشته باشید و همیشه اطلاعات و صفحه خود را به روز رسانی کنید.